Wondzorg

Complexe wonden die niet uit zichzelf genezen hebben behandeling nodig. De medewerkers van Directzorg weten precies welke wond op welke manier behandeld moet worden. U kunt dus thuis, in uw eigen omgeving, de zorg krijgen die u nodig heeft. De wondzorg wordt gecoördineerd door de wijkverpleegkundige. Zij werkt daarbij nauw samen met de wondverpleegkundige en de behandelend arts.

Wondzorg

Wat kan Directzorg u bieden?

U kunt bij ons terecht als u zelf niet in staat bent om uw wond te verzorgen. Een team van goed opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden komt dan bij u thuis om uw wond te verzorgen. Zij volgen daarbij het wondbeleid dat voorgeschreven is door uw specialist of (huis)arts. De wijkverpleegkundige zal u regelmatig bezoeken om de genezing van de wond te monitoren. Bij complexe wonden schakelt zij de wondverpleegkundige in.

Directzorg biedt wondzorg bij chirurgische, oncologische of diabetische wonden. Ook als u last heeft van een open been kunt u bij ons terecht.

Het kan zijn dat de wondgenezing stagneert of dat er complicaties optreden. In dat geval nemen wij altijd contact op met uw behandelend arts. Deze zal u zo nodig doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een specialistische behandeling die wij u thuis niet kunnen geven.

No items found.

Downloads

No items found.

Veelgestelde vragen