Hoe vraag ik begeleiding of huishoudelijke ondersteuning aan?

Wilt u meer weten over hoe het proces verloopt als u begeleiding of huishoudelijke ondersteuning aanvraagt? Neem dan contact op met het hoofdkantoor. Onze collega's staan u graag te woord, helpen u verder of brengen u in contact met een collega.

U kunt het hoofdkantoor bellen via telefoonnummer
088 - 347 32 60.
Mailen kan via info@directzorg.nl

Hoe werkt het?

Het eerste contact met Directzorg

Voor begeleiding of huishoudelijke ondersteuning vanuit de WMO wordt u via het WMO loket van uw gemeente bij ons aangemeld.
1

Contact bij beschikking

Afhankelijk van de beschikking neemt een van de coördinatoren contact met u op. Zij stellen u aanvullende vragen over uw situatie en maken met u een afspraak voor een intakegesprek bij u thuis.
2

Het intakegesprek bij u thuis

De de coördinator komt bij u thuis en gaat met u in gesprek over uw situatie. Ook uw naaste is van harte welkom bij dit gesprek. Samen bekijken we waar u begeleiding en/of ondersteuning bij nodig heeft.
3

De start van uw begeleiding of huishoudelijke ondersteuning

Afhankelijk van uw situatie wordt er een begeleider of huishoudelijk medewerk(st)er bij u geïntroduceerd. U krijgt uitleg over uw Elektronisch Cliënten Dossier en uw begeleiding of ondersteuning wordt in overleg met u opgestart.
4

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind hieronder het antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

Wat zijn de kosten van begeleiding?

Begeleiding valt voor de meeste mensen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie hiervoor kunt u aanvragen bij het Wmo loket van uw gemeente. Gemeenten mogen een eigen bijdrage vragen voor de Wmo-ondersteuning die zij inwoners thuis bieden. Jaarlijks bepaalt het CAK de hoogte van de eigen bijdrage.

Ontvangt u huishoudelijke ondersteuning via de Wmo? Dan geldt de door het CAK vastgestelde eigen bijdrage ook voor u.

Heeft u al een Wlz-indicatie? Dan valt onze begeleiding onder de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt in dat geval begeleiding aanvragen via het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Ook voor deze begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het CAK.

Ik ontvang al begeleiding of huishoudelijke ondersteuning van Directzorg en heb hier vragen over

U kunt contact opnemen met uw coördinator of begeleider. Zij helpen u graag verder.

Ik ben op zoek naar begeleiding of huishoudelijke ondersteuning voor mijzelf of een familielid

U kunt met het hoofdkantoor bellen via telefoonnummer 088 – 347 32 60, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur.  
Mailen kan via info@directzorg.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.