Psychisch functioneren

Op sommige momenten in uw leven kunt u behoefte hebben aan extra ondersteuning. Als u last heeft van gevoelens van angst, stress of somberheid kan het dagelijkse leven bijvoorbeeld een uitdaging voor u zijn. U kunt bij ons terecht als u hier ondersteuning bij nodig heeft. Onze begeleiders helpen u graag, gewoon bij u thuis. U maakt samen met onze begeleider een plan van aanpak en gaat aan de slag. Heel praktisch en altijd kijkend vanuit uw wensen en mogelijkheden.

Psychisch functioneren

Wat kan Directzorg u bieden?

Wij bieden u de begeleiding die bij u past en bepalen samen met u op welke momenten u begeleiding ontvangt. Wij kunnen u in alle levensfasen en op meerdere levensgebieden begeleiding bieden. Of u nu 18 of 81 jaar oud bent, onze begeleiding is gericht op het samen met u vergroten van uw zelfredzaamheid. En het verhogen van uw zelfvertrouwen en uw welbevinden. Samen met u gaan we op zoek naar wat u nodig heeft in uw leven om meer grip op uw leven te kunnenkrijgen. Wij kijken daarom niet alleen naar uw hulpvraag maar ook naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Minstens zo belangrijk vinden wij het echter dat u inzicht krijgt in de herkomst van uw problemen. En u deze in de toekomst kunt voorkomen. Mocht dat nodig zijn, dan helpen we u bij het vinden en inschakelen van de juiste aanvullende, gespecialiseerde, professionele hulp.

Wij kunnen u o.a. ondersteunen bij:

  • dagbesteding: werk, sport, hobby's, vrijwilligerswerk, etc
  • welzijn
  • verwerken van situaties of gebeurtenissen, nu of uit het verleden
  • vergroten van de regie over uw dagelijks leven
  • vergroten van uw zelfbeeld en uw zelfvertrouwen
  • verminderen van angst

Bij alles wat we doen, gaan we uit van uw mogelijkheden en talenten. Wij geloven er namelijk in dat u graag zelf de regie in handen heeft. En dat u het liefst zo veel mogelijk zelf wilt doen.

“Onze begeleiders helpen u de grip op uw leven terug te krijgen.”

Wat zijn de kosten van begeleiding?

Begeleiding valt voor de meeste mensen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie hiervoor kunt u aanvragen bij het Wmo loket van uw gemeente. Gemeenten mogen een eigen bijdrage vragen voor de Wmo-ondersteuning die zij inwoners thuis bieden. Het CAK bepaalt jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage.

Heeft u al een Wlz-indicatie? Dan valt onze begeleiding onder de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt in dat geval begeleiding aanvragen via het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Ook voor deze begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het CAK.

No items found.

Downloads

No items found.

Veelgestelde vragen