Lichamelijk functioneren

Op sommige momenten in uw leven kunt u behoefte hebben aan extra ondersteuning, bijvoorbeeld om grip te krijgen op uw lichaamsbeweging, voeding of dag- en nachtritme. Onze begeleiders helpen u hier graag bij, gewoon bij u thuis. U maakt samen met onze begeleider een plan van aanpak en gaat aan de slag. Heel praktisch en altijd kijkend vanuit uw wensen en mogelijkheden.

Lichamelijk functioneren

Wat kan Directzorg u bieden?

Wij bieden u de begeleiding die bij u past en bepalen samen met u op welke momenten u begeleiding ontvangt. Wij kunnen u in alle levensfasen en op meerdere levensgebieden begeleiding bieden. Onze begeleiding is gericht op het samen met u vergroten van uw zelfredzaamheid. En het verhogen van uw zelfvertrouwen en uw welbevinden. Samen met u gaan we op zoek naar wat u nodig heeft in uw leven om gelukkig(er) te kunnen zijn. Wij kijken daarom niet alleen naar uw hulpvraag maar ook naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Minstens zo belangrijk vinden wij het echter dat u inzicht krijgt in de herkomst van uw problemen. We zullen u daarom in het begin vooral veel vragen stellen. Wat vindt u belangrijk in het leven? Waar wordt u gelukkig van? Wat mist u in uw leven? Gaandeweg helpen we u om weer grip te krijgen op uw leven. Om gezond(er) te gaan eten, om meer te gaan bewegen, op vaste tijden te gaan eten. Mocht dat nodig zijn, dan helpen we u bij het vinden en inschakelen van de juiste aanvullende, gespecialiseerde, professionele hulp.

Wij kunnen u o.a. ondersteunen om:

  • meer te gaan bewegen of te gaan sporten
  • meer naar buiten te gaan, te gaan wandelen of fietsen
  • gezonder en op vaste tijden te gaan eten
  • een goede nachtrust
  • aandacht te besteden aan uw persoonlijke hygiëne
  • een vast dag- en nachtritme te ontwikkelen.

Bij alles wat we doen, gaan we uit van uw mogelijkheden, wensen en talenten. Wij geloven er namelijk in dat u graag zelf de regie in handen heeft. En dat u het liefst zo veel mogelijk zelf wilt doen.

“Onze begeleiders ondersteunen u bij een gezond leven.”

Wat zijn de kosten van begeleiding?

Begeleiding valt voor de meeste mensen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie hiervoor kunt u aanvragen bij het Wmo loket van uw gemeente. Gemeenten mogen een eigen bijdrage vragen voor de Wmo-ondersteuning die zij inwoners thuis bieden. Vanaf 2020 betaalt u voor de meeste Wmo-hulp een eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand.

Heeft u al een Wlz-indicatie? Dan valt onze begeleiding onder de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt in dat geval begeleiding aanvragen via het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Ook voor deze begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het CAK.

No items found.

Downloads

No items found.

Veelgestelde vragen

Lichamelijk functioneren
Begeleiding en ondersteuning