Beeldzorg

Digitale technieken krijgen steeds meer invloed op onze manier van werken en van leven. Ook in de zorgsector worden, daar waar dat kan, steeds vaker digitale oplossingen ingezet.

Beeldzorg

Beeldzorg bij Directzorg

Voor ons is beeldzorg hét voorbeeld van "op afstand wat kan, dichtbij wat moet". Via beeldzorg kunt u bijvoorbeeld op meerdere momenten, verspreid over de week, contact hebben met uw begeleider.

Aanleiding

Corona heeft ook in de zorg op veel plekken een beweging richting meer inzet van digitale toepassingen in gang gezet. Ook binnen Directzorg. De ontwikkelingen in de maatschappij spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Door vergrijzing en doordat mensen steeds langer thuis blijven wonen, zal de zorgvraag de komende jaren toenemen. De arbeidsmarkt is echter krap. Dit alles vraagt om een andere organisatie van begeleiding. Wij willen u immers ook in de toekomst de juiste begeleiding op het juiste moment kunnen blijven bieden.

Digitalisering en innovatie van begeleiding biedt hierbij een oplossing. Voor u én voor ons. Samen met u onderzoeken we stap voor stap hoe beeldzorg voor u ingezet kan worden. En ervaren we waar beeldzorg voor u een meerwaarde biedt, en waar niet. Dit doen wij samen met De Compaan de specialist op het gebied van beeldzorg.

Hoe werkt beeldzorg?

Beeldzorg, voorheen ook wel videobellen genoemd, is de meest voorkomende vorm van zorg op afstand. Beeldzorg bij Directzorg is altijd een aanvulling op de  begeleiding thuis.

Met beeldzorg heeft u contact met uw begeleider via een app op uw tablet, telefoon of laptop. Wij gebruiken hiervoor de app van De Compaan. Deze app wordt al jaren door diverse zorginstellingen in Nederland gebruikt voor zorg op afstand. Het is een veilige digitale omgeving voor zorg op afstand. De app is eenvoudig in gebruik en voldoet aan alle wet- en regelgeving ten aanzien van uw privacy en de bescherming en beveiliging van uw gegevens.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beeldzorg? Neemt u dan contact op coördinator of begeleider. Zij kunnen u er alles over vertellen. Bent u nog geen cliënt van Directzorg? Neemt u dan contact op met het hoofdkantoor via telefoonnummer 088 - 347 32 60.

No items found.

Downloads

No items found.

Veelgestelde vragen